Blog, Nieuws, Seizoen 2

Gevraagd: jouw mening over Ziek. De podcast

Vanuit Ziek. De podcast zijn we benieuwd naar jouw mening. Ook willen we graag weten wie er naar onze podcast luistert, en of er mensen zijn die graag mee willen helpen achter de schermen. Daarom hebben we maar liefst drie enquetes voor jullie gemaakt!

Meteen naar de enquetes:

Een podcast maken voelt soms een beetje vreemd. Je zendt van alles uit en je weet dat er allerlei mensen luisteren. Aan de statistieken kunnen we zien hoevéél mensen er luisteren, maar we hebben geen idee hoe jij je voelt als je je oortjes indoet in de trein, of het volume van je telefoon bijstelt terwijl je op de bank ligt. Kijk je blij? Moet je af en toe lachen? Of huilen? Zit je instemmend te knikken of moet je af en toe cringen als we iets lulligs zeggen? Begrijp je alles wat we zeggen? Of is het soms moeilijk om te volgen? We zouden het liefst in al jullie huiskamers en strijkkamers en trein-commutes enz. meekijken terwijl je zit te luisteren, maar een enquete is the next best thing

Drie formulieren

Vanwege jouw privacy en anonimiteit hebben we ervoor gekozen om de enquete in 3 formulieren te splitsen:
– Een enquete waarin je jouw ongezouten mening over de podcast kunt geven
– Een enquete waarin we je naar verschillende persoonskenmerken vragen zoals je genderidentiteit, huidskleur en leeftijd. We willen namelijk graag weten wie we wel en niet bereiken met de podcast.
– Een formulier waarin je je interesse kunt aangeven om achter de schermen mee te werken aan Ziek. De podcast.

Als we al deze gegevens in hetzelfde formulier zouden verzamelen, is het voor ons namelijk te makkelijk om erachter te komen wie je bent. Omdat we je graag de mogelijkheid willen geven om helemaal anoniem je mening te geven, hebben we het dus opgesplitst.

Eerlijk

We willen je vragen om zo eerlijk mogelijk te zijn. Oók als je niet altijd even blij bent met wat we maken. We kunnen namelijk wel tegen een stootje en vinden het belangrijk om écht te weten wat je van de podcast vindt.

Te moe/weinig tijd?

Dat begrijpen we helemaal! Voel je vrij om alleen die vragen in te vullen waar jij iets over kwijt wilt. Geen enkele vraag is verplicht om in te vullen en je mag zelf weten of, en hoe uitgebreid, je antwoord geeft op de open vragen.

Wat je van ons kunt verwachten

Feedback van onze luisteraars (jou dus!) is voor ons belangrijk. We voorzien onze afleveringen bijvoorbeeld sinds kort van trigger warnings, omdat een luisteraar aangaf daar behoefte aan te hebben. We vinden het belangrijk dat Ziek. De podcast zo toegankelijk mogelijk is voor iedereen, dus we hebben deze feedback ter harte genomen.

We kunnen helaas niet beloven dat we a la minute onze podcast kunnen verbeteren aan de hand van je feedback, want onze energie is beperkt en daarom nemen we vaak baby steps. Maar we beloven je wél dat we heel serieus en aandachtig naar je feedback zullen luisteren en met elkaar zullen bespreken hoe we het kunnen gebruiken om een nog inclusievere, lekkerder luisterbare (of leesbare) podcast te maken.

Wat doen we met de gegevens?

We maken voor onszelf een bestand waarin we de belangrijkste uitkomsten samenvatten. We zorgen ervoor dat in dat bestand de uitkomsten niet naar individuele personen te herleiden zijn. In de podcast zullen we ook in grote lijnen iets vertellen over de uitkomsten. Na uiterlijk zes maanden zullen we de individuele ingevulde formulieren verwijderen.

Dankjewel!

Enorm bedankt, voor het invullen van de enquetes én omdat je onze luisteraar bent. Voor jou doen we het allemaal!

Ga hier naar de enquetes:

 

 

Advertentie

Geef een reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit /  Bijwerken )

Twitter-afbeelding

Je reageert onder je Twitter account. Log uit /  Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit /  Bijwerken )

Verbinden met %s