Hoe luisteren?

Ziek. De podcast is te luisteren op de homepage van deze website, en via de volgende apps:

Nieuw in de wereld van de podcasts? Welkom!

Een podcast is audio on demand, oftewel een serie audiobestanden die je in je eigen tijd via je telefoon of internetbrowser kunt beluisteren. Het lijkt dus erg op radio, maar via podcasts hoor je doorgaans originelere, nieuwere en ook meer niche-verhalen. Je komt immers niet zomaar op de radio, maar een podcast maken kun je vrij gemakkelijk zelf. Vanuit je eigen woonkamer, met een laag budget en op je eigen manier. Juist om die redenen lenen podcasts zich dus goed voor gemarginaliseerde stemmen, zoals de stemmen van chronisch zieke en gehandicapte feministen.

Luister je via je internetbrowser? Dan kun je gemakkelijk de afleveringen beluisteren via de homepage van deze website: http://www.ziekdepodcast.nl.

Luister je met je mobiele telefoon? Dan kun je beter een speciale podcast-app downloaden.

  • Heb je een Apple telefoon, dan is daar standaard de Apple Podcasts app op geïnstalleerd. Zoek hierin naar “Ziek” en abonneer je gratis op de podcast.
  • Met een Android telefoon luister je het beste via Spotify, Stitcher of Soundcloud. Zoek hierin naar “Ziek” en abonneer je gratis op de podcast.

 

Advertentie