Over

Tamar Doorduin had al lange tijd last van ‘vage’ klachten voordat ze ziek werd. Vanaf dat moment snapte ze de wereld niet meer. Waarom reageren artsen geïrriteerd als je hen helpt door dingen op internet op te zoeken? Waarom wordt er meer onderzoek gedaan naar aandoeningen die vooral witte mannen treffen, terwijl zij wereldwijd een minderheid zijn? Hoe kan het dat je zomaar een jaar moet wachten tot je de juiste rolstoel krijgt? En wat heb je aan zo’n rolstoel als je uiteindelijk maar de helft van de gebouwen binnenkomt?

In Ziek. De podcast gaat Tamar op onderzoek uit. Ze interviewt mensen met een chronische ziekte, psychische issues en andere beperkingen en probeert weer chocola te maken van de wereld. Dit alles vanuit een intersectioneel feministisch wereldbeeld, waarin ze op zoek gaat naar het kruispunt van o.a. validisme, seksisme en racisme.

Tamar Doorduin is journalist, onderzoeker, socioloog en genderstudica. Meer over Tamar vind je op tamardoorduin.nl. Contact: tamardoorduin (at) gmail.com.

Georgia Oost maakte onderstaand filmpje over Ziek. De podcast:

Andere bijdragers

Behalve Tamar werkt ook Eline Pollaert achter de schermen mee aan deze podcast als redactieassistent. Ze is religiewetenschapper en oudhistorica en werkt sinds 2016 bij verschillende universiteiten. Eline heeft een chronische ziekte en zet zich zowel in haar werk als daarbuiten in voor een inclusieve samenleving.

Annika Mell van Apple Shampoo Art maakte het logo. Een typteam van vrijwilligers transcribeert de afleveringen en maakt ze daarmee toegankelijk voor dove en slechthorende ‘luisteraars’.

Ook iets bijdragen?

Ook een bijdrage leveren aan deze podcast? Schroom niet en stuur Tamar een mailtje! Onder andere zijn we nog op zoek naar donateurs, mensen die via Skype of anderszins op afstand gratis podcastcursussen willen geven en mensen die podcasts uit willen typen. Of heb je misschien een fijn of minder fijn doktersverhaal voor de rubrieken #Dokterdrama en #Goedzodokter? Mail naar: tamardoorduin (at) gmail.com.

Een financiële bijdrage lever je via Patreon. Ga naar patreon.com/ziekdepodcast en kies welk bedrag je per aflevering wilt doneren. Alle beetjes helpen!

Advertenties